PRIMA PAGINĂ » SPORT » CU SANIA ȘI BOBUL… PE ULIȚĂ!

CU SANIA ȘI BOBUL… PE ULIȚĂ!

de Andrei Oprescu
77 vizualizări

O sută de copii din Văleni (Dâmbovița) s-au întrecut la tradiționalul concurs de săniuș

Pentru câteva ore, comuna dâmbovițeană Văleni s-a transformat într-un veritabil centru al sporturilor de iarnă. Peste o sută de copii s-au întrecut la concursul de sanie și bob, devenit tradițional pentru localitatea din Dâmbovița. În ultimul deceniu, doar într-un singur an, 2013, nu s-a organizat această competiție, din lipsa zăpezii. Acum, ulițele comunei s-au dovedit pistele perfecte pentru săniuțe și boburi, ultimele confecționate chiar de localnici. Startul s-a dat aproape de miezul zilei, iar concurenții au fost împărțiți pe trei categorii, în funcție de vârstă și de echipamentul pe care au aluncat.

Boburile construite de dâmbovițeni au fost atracțiile zilei pe pârtiile ad-hoc de la Văleni. În toată comuna, există peste 50 de boburi, dotate cu tot ce le trebuie. Totul, făcut de mâna localnicilor.

Toate coborârile au fost cronometrate, iar cel mai rapizi copii premiați de organizatori cu diplome, rechizite și dulciuri. Competiția s-a încheiat după-amiază, cu o inedită festivitate de premiere, în care podiumul a fost amenajat – cum altfel – din sănii și ..boburi!

Organizatorii au promis că la anul vor încerca să dea o amploare și mai mare cupei de săniuș și bob.

 

I.M

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe