PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CULTURILE AGRICOLE, LA MANA CERULUI

CULTURILE AGRICOLE, LA MANA CERULUI

de admin
4 vizualizări

Start bun in agricultura damboviteana de anul acesta. Totul depinde insa de vremea din lunile viitoare, cand culturile insamantate in primavara si cele care au rasarit deja, trebuie sa se dezvolte si sa ajunga la maturitate. Zapada de asta iarna si ploile cazute in ultimul timp au creat necesarul de umiditate din sol, iar acolo unde apa a baltit mai multe zile s-au inregistrat unele pagube, insa neinsemnate cantitativ, dau asigurari specialistii in agricultura.

http://www.youtube.com/watch?v=QVSNjlfyxJQ

Dupa un an greu pentru producatorii agricoli, cand din cauza secetei suprafete intinse au avut de suferit, 2013 debuteaza cu sperante mari pentru proprietarii de terenuri. Graul, orzul si ovazul insamantate in toama sunt acum intr-o stare buna de vegetatie. Culturile de primavara au fost plantate aproape in totalitate. Chiar daca ploile au intarziat lucrarile de insamantare a terenurilor cu porunb si floarea soarelui, acum agricultorii damboviteni profita de vremea buna de afara si muncesc de dimineata pana seara.

Chiar daca semnele sunt bune, agricultorii nu se incumeta sa faca previziuni foarte bune deoarece totul sta la mana cerului. Daca nu va fi seceta, asa cum se anunta, iar zilele calduroase vor fi urmate de zile cu precipitatii in toamna ar putea fi productie din belsug.

ECHIPA: Corina Slămnoiu/ Eduard Leasă

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe