PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DAI UN BAN ȘI IEI O PENSIE – VIDEO

DAI UN BAN ȘI IEI O PENSIE – VIDEO

de admin
14 vizualizări

Chiar daca nu au lucrat nici macar o zi, cei care si-au pierdut capacitatea de munca, pot primi pensie de la stat. Este vorba despre o pensie de invaliditate, pe care o pot obtine de exemplu cei care sunt incadrati in gradul I de handicap. Trebuie doar sa achite asigurarea minima. Nu se vor imbogati insa peste noapte. Pentru ca nu au lucrat, nu vor primi decat o pensie sociala minima.
Aceasta doamna din Targoviste s-a pensionat pe baz de boala, iar cand a indeplinit vechimea si stagiul de cotizare cerute de lege, a obtinut o pensie de varsta, care este acum mai mare. Cu toate acestea, spun ca banii primiti de la stat, de 1000 de lei, nu ii ajung pentru medicamente si pentru a se intretine.
Altii in schimb beneficiaza de pensie, chiar daca nu au muncit nici macar o zi. Este vorba despre pensia de invaliditate, care poate fi obtinuta de cei care si-au pierdut capacitatea de munca. De cand legislatia s-a modificat, nu este necesar ca persoanele sa fi muncit pentru a primi pensie de invalidate.
Cei cu gradul I de handicap de exemplu, pot plati asigurarea minima la Casa de Pensii. Nu vor obtine decat un venit de cativa lei. Dar cum pensia minima sociala in Romania este de 350 de lei si ei vor avea dreptul la acesti bani. In timp ce unele persoane cu handicap sunt nemultumite de valoarea pensiei de invaliditate, pentru altii suma este mai bune decat nimic.
In 2006, in Dambovita s-a declansat un adevarat scandal, dupa ce s-a descoperit ca peste 3000 de persoane au beneficiat ilegal de pensii de invalidatate, in baza unor adeverinte medicale false.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe