PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE PUNE PRAFUL PE CALEA FERATĂ! – VIDEO

SE PUNE PRAFUL PE CALEA FERATĂ! – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Au spus adio definitiv trenului, dupa o alta incercare esuata de reluare a circulatiei feroviare in nordul Dambovitei, iar multi angajati de la CFR Marfa spun in aceste zile si ei adio locurilor de munca! Situatia de la Caile Ferate este tot mai neagra. In Dambovita, toate promisiunile de redresare a activitatii s-au dovedit vorbe in vant. Angajatii, si asa putini, vor mai trece printr-un val de disponibilizari. Mai mult compania pare sa se apropie tot mai mult de un deznodamant fatal: sa ajunga la fier vechi!

S-a dus si 1 iulie si trenul tot nu si-a facut aparitia in garile din nordul judetului Dambovita. In zadar spuneau feroviarii ca au primit asigurari ca traficul va fi reluat de CFR pe rutele Targoviste-Pietrosita si Targoviste-Ploiesti. Si calatorii si angajatii de la CFR au fost inca o data inselati.
De sapte ani bate pasul pe loc si modernizarea statiei Targoviste. Prinsa intr-un proiect de modernizare, care trebuia sa ii dea o noua fata, la gara nu a inceput nicio lucrare. Asta in conditiile in care proiectul prevede achizitii importante de sisteme de supraveghere video, sisteme informatice de afisaj si eliberare tichete, pasaje subterane de acces la peroane centrale, inlocuirea instalatiilor vechi. Si pe acest proiect s-a depus praful.

Aproape 30% din numarul total de angajati de la CFR Marfa este disponibilizat in aceste zile, in cadrul programului de restructurare a companiei.
Conform unui comunicat transmis de CFR Marfa, in functie de vechime, angajatii concediati vor primi intre 12 si 24 de salarii compensatorii, in valoare maxima de 1625 de lei pe luna, bani alocati din bugetul de somaj. Salariatii disponibilizati vor primi si cate sase salarii brute echivalente clasei 10 de salarizare, respectiv 900 de lei.
In urma cu 14 ani, CFR Marfa era singurul operator de transport marfa pe calea ferata. Acum, miid e angajati sunt dati afara, iar compania isi vinde din bunuri la fier vechi. Pe 18 iulie CFR organizeaza la Bursa Romana de Marfuri doua licitatii publice pentru vanzarea a 20.400 de tone de fier vechi. Reprezentantii companiei sustin ca au nevoie de fonduri pentru reparatii si intretinere. CFR a mai vandut la inceputul lunii peste 13.000 de tone de fier vechi.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe