PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DÂMBOVIŢA: BIROCRAŢIA ÎI ÎMPIEDICĂ SĂ-ŞI ÎNGROAPE MORTUL

DÂMBOVIŢA: BIROCRAŢIA ÎI ÎMPIEDICĂ SĂ-ŞI ÎNGROAPE MORTUL

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Pacientul în cazul căruia familia acuză medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă de malpraxis a decedat joi seara, iar acum rudele îndurerate se confruntă cu o altă problemă. Cadavrul bărbatului este la morgă, iar necropsia este întarziată de birocraţia, care nu le permite oamenilor să-şi îngroape bătrânul creştineste în trei zile, aşa cum ar fi normal. Ancheta începută în cadrul spitalului continuă în Comisia de Disciplină şi la Colegiul Medicilor.

În ciuda eforturilor făcute de familia pacientului pentru ca medicii din Spitalul Judeţean să-l trateze cu mai multă responsabilitate, bătrânul a pierdut lupta cu viaţa. După moartea acestuia, familia rămâne cu multe semne de întrebare.

Acum familia bărbatului vrea doar să ia corpul neînsufleţit de la morgă pentru a face rânduielile creştine. S-au lovit însă de birocraţie, fiindu-le solicitate diverse acte folosite şi în ancheta încă în desfăşurare.

În timp ce oamenii se chinuie să îşi îngroape bătrânul, ancheta începută la spital este continuată în Comisia de Disciplină şi la Colegiul Medicilor. În urma Comisiei de Etică, atât medicul curant, cât şi asistentul care a trimis-o pe nepoata pacientului să-i cumpere shaorma, au fost trimişi în Comisia de Disciplină. În plus, s-au constatat deficienţe în ceea ce priveşte organizarea şi conducerea Secţiei de Pneumologie.

În câteva zile vor fi date şi concluziile Comisiei de Disciplină şi deciziile luate de Colegiul Medicilor în cazul cadrelor medicale care s-au ocupat de pacient. Între timp, familia îndurerată a bătrânului aşteaptă rezultatul necropsiei şi cadavrul pentru a-l îngropa creştineşte.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe