PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ARGEȘ: BRADU- PRIMAR ȘI VICEPRIMAR, CERCETAȚI PENAL

ARGEȘ: BRADU- PRIMAR ȘI VICEPRIMAR, CERCETAȚI PENAL

de Andrei Oprescu
38 vizualizări

Comuna argeșeană Bradu este unică în țară prin situația de la nivelul primăriei, instituție condusă de fostul edil, cercetat penal, pentru că primarul ales este sub control judiciar și nu poate depune jurământul. Primarul din mandatul anterior al comunei argeșene Bradu, Florin Frătică, cercetat pentru șantaj, abuz în serviciu și coruperea alegătorilor și care a pierdut alegerile din 5 iunie conduce în continuare, după ce edilul preferat pe 5 iunie de către alegători Dănuț Stroe este cercetat pentru dare de mită, fiind reținut tocmai în ziua când se pregătea să jure pentru noua funcție.

Florin Fratică, primar al comunei argeșene Bradu în mandatul 2012 – 2016, care a pierdut la câteva zeci de voturi alegerile pentru un nou mandat și care este cercetat pentru mai multe infracțiuni, conduce în continuare Primăria Bradu întrucât edilul ales, Dănuț Stroe, nu a depus jurământul, fiind și el cercetat într-un dosar de dare de mită în care este sub control judiciar cu interdicția de a-și exercita funcția și de a intra în sediul primăriei. De menționat că și Frătică a fost reținut de mai multe ori în decursul acestui an. Situația, demnă de umorul marelui Ion Luca Caragiale ia bulversat și pe localnici, indiferent de cel căruia ia dat votul acum aproape două luni.

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare spune că situația din comuna Bradu va dura cel puțin până în 28 august, când expiră perioada de 60 de zile de control judiciar față de edilul ales al acestei localități. Până atunci, Florin Frătică, ales viceprimar al comunei, trebuie să aleaga între funcția de primar și cea de viceprimar.

Florin Fratică este unul dintre cei mai controversați și cei mai bogați edili, numele său apărând în mai multe scandaluri și în dosare penale, fiind una dintre persoanele vizate de anchetatori într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de 30 de milioane de euro.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe