PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DÂMBOVIŢA: “PROGRAM DE VACANŢĂ” LA ROBINETELE DIN BEZDEAD

DÂMBOVIŢA: “PROGRAM DE VACANŢĂ” LA ROBINETELE DIN BEZDEAD

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Lipsa apei la robinete a devenit deja obişnuinţă în comuna dâmboviţeană Bezdead, în perioada caniculară. Deşi plătesc facturi lunar, oamenii primesc doar trei ore apă, în anumite zile, iar Compania de Apă nu respectă nici măcar programul restrictiv. Localnicii cară apă cu găleţile sau bidoanele de la fântâni, la fel ca în perioada în care nu erau racordaţi la reţeaua publică de apă potabilă.

Un anunţ al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa la un magazin din sat este singura metodă de informare a cetăţenilor cu privire la faptul că primesc apă cu porţia. Oamenii s-au întors la vechile obiceiuri.

Fântânile din sat reprezintă soluţia salvatoare pentru oamenii din Bezdead. Problema este că în perioada caniculară o parte dintre acestea au secat, iar dacă seceta se prelungeşte, localnicii riscă să rămână de tot fără apă.

Domnul Marian este liniştit în ceea ce priveşte apa potabilă. Are hidrofor în curte şi îşi ajută şi vecinii la nevoie în perioada caniculară.

Deşi pe anunţul Companiei de Apă scrie clar că în zilele în care furnizarea apei în reţeaua de distribuţie este oprită se va asigura necesarul cu cisternele companiei, oamenii nu au văzut nici măcar o dată maşina încărcată cu apă în localitate, în acest an. Mai mult decât atât, nu se respectă nici măcar programul restrictiv, de trei ore, în care apa ar trebui să curgă la robinete.

În comuna Bezdead apa ajunge printr-un dren într-un bazin, care în perioada caniculară nu face faţă consumului. Problema lipsei apei în localitate va persista cel puţin până la primele precipitaţii.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe