PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DÂMBOVIŢENII PARIAZÃ PE AGRICULTURÃ

DÂMBOVIŢENII PARIAZÃ PE AGRICULTURÃ

de admin
10 vizualizări

Agricultorii damboviteni au tras cartea norocoasa anul acesta si au castigat. Au marit suprafetele cultivate in toamna cu orz, rapita, orzoaica si grau, iar acum si-au umplut hambarele cu recoltele adunate de pe camp. Productia de anul acesta la cerealele paioase a fost una bogata. Singurul, la care inca se mai verifica parametri de calitate este graul. Din cauza ploilor cazute in ultima vreme fermierii au intarziat recoltatul, iar pe anumite parcele se pare ca apa prea multa a daunat bobului.

In toamna agricultorii damboviteni au marit suprafetele cultivate cu cereale.  Cu 10 mii de hectare mai mult la grau si peste 300 de hectare la orz, orzoaica si rapita. Productia a fost una buna, acolo unde precipitatiile nu au afectat culturile, cum este cazul unui producator din Racari, caruia furtuna i-a distrus suprafete intinse cultivate cu rapita.

Cantitati mari previzioneaza specialistii si la culturile de grau. Insa aici, fermierii de abia au intrat in lan si numai  acolo unde indicii de calitate au fost in parametri buni: umiditate, gluten, indicele de formare, masa hectolitica.

Desi totul depinde de cum va fi vremea, dambovitenii se pare ca pariaza in continuare pe agricultura. Si in aceasta vara din totalul de 127 de mii ha programate, pana acum au fost insamantate 119 mii de hectare. A fost diminuata  suprafata de porumb. In schimb, statisticile arata o crestere la floarea-soarelui de la sapte mii de hectare la peste noua mii ha si furajele de la 14 mii la peste 16 mii de hectare.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Loredan Bouroșu, Ciprian Rusa

http://youtu.be/TBM7S1YDJng

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe