PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DE 55 DE ANI ÎN SLUJBA PATRIEI

DE 55 DE ANI ÎN SLUJBA PATRIEI

de Mditv
80 vizualizări

De o jumătate de secol sunt în slujba patriei. Tanchiştii din batalionul 114 Tancuri-Petru Cercel din Târgovişte au sărbătorit 55 de ani de la înfiinţare. În tot acest timp soldaţii au luptat cu dăruire, iar în anul 2014 batalionul din Târgovişte a trimis peste 60 de militarii în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan şi Balcanii de Vest şi a fost decorat cu emblema de onoare a Statului Major al Forţelor Terestre.

Ceremonia a fost deschisă cu introducerea drapelului de luptă în formaţie. Au urmat primirea raportului cu prezentarea onorului şi oficierea slujbei religioase.

Batalionul 114 Tancuri Petru Cercel din Targovişte a preluat tradiţiile de luptă de la Regimentul 1 Tancuri- Vlad Ţepeş. În anul 2009 printr-o hotărâre CSAT se înfiinţează actualul batalion în vechea cazară, iar în anul 2010 primeşte Drapelul de Luptă, reluându-se practic tradiţia Armatei Tancuri în Vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti.

Iar meseria de tanchist, despre care mulţi cred că este pentru bărbaţi, se potriveşte mănusă unei tinere, care a ales să facă o carieră într-o lume mai puţin accesibilă femeilor. Alexandra a găsit model în tatăl său care a fost ofiţer în cadrul armatei. De aici dorinţa sa de a fi capabilă, de a lupta să reuşească. Şi aşa a fost. A participat deja la un exercitiu multinaţional în Babadag, de unde s-a întors cu şi mai multă determinare.

Alături de Alexandra alte trei doamne, tanchişti ai Batalionului 114 Tancuri- Petru Cercel din Târgovişte servesc patria cu la fel de multă dragoste şi dăruire.

CORINA ENACHE

CIPRIAN RUSA

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe