PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SPITALUL JUDEŢEAN RĂMÂNE FĂRĂ MEDICI

SPITALUL JUDEŢEAN RĂMÂNE FĂRĂ MEDICI

de Mditv
44 vizualizări

Judeţul Dâmboviţa rămâne fără medici. De la un an la altul tot mai mulţi specialişti de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte părăsesc ţara şi se îndreaptă către unităţi medicale din străinătate. Franţa este cea mai căutată de medicii dâmboviţeni, fiind atrasi de condiţiile de muncă de acolo şi stimulentele financiare. Numai anul trecut au plecat din România peste 1800 de medici.

Sătui de numărul mare de gărzi pe care trebuie să le facă, la care se adaugă multă oboseală, şi lipsa banilor suficienţi, medicii aleg să se orienteze către ţări care le pun la dispoziţie mult mai multe resurse. Aşa se face că, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, care oricum trece de ani buni printr-un mare deficit de personal, pierde periodic specialişti. Cei, câţiva medici care au mai rămas, sucţin că există şi la noi secţii bine dotate şi echipate, care ar putea să ofere servicii de calitate, însă medicii puţini nu mai fac faţă.

Şi în prezent, trei meidici cu o activitate de peste 18 ani în Spitalul Judeţean sunt pe punctul de a părăsi ţara. Rămân fără specialişti secţii, care oricum sunt deficitare, cum ar fi: gastroenterologie, dermatologie, chirurgie general şi chirurgie toracică.

Iar medicii plecaţi peste hotare, împărtăşesc din experienţa lor trăită acolo, colegilor rămaşi în ţară. Un medic chirurg, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, aflat în prezent în Franţa, povesteste colegilor rămasi acasă despre timpul pe care îl are la dispoziţie să discute şi să consilieze pacientul, ceea ce la Târgovişte era doar un vis.

În Spitalul din Franţa operaţiile se fac de cel mult două ori pe săptămână, în timp ce la Târgovişte medicii fac intervenţii chirurgicale zi şi noapte.

Acum am timp sufiecient să discut cu pacientul, să-I ofer toate informaţiile de care are nevoie. Bolnavii sunt pregătiţi, iar noi ca medici nu facem decât să intrăm în sala de operaţii”, povesteşte medicul care a renunţat la Spitalul din Târgovişte în favoarea unei unităţi medicale din străinătate.

Statisticile confirm că numai în anul 2015 au plecat din România peste 1800 de medici specialişti cu experinţă.

CORINA ENACHE

RĂDUCU RĂDOI

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe