PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DE MICI, ÎN FEBRA EXAMENELOR – VIDEO

DE MICI, ÎN FEBRA EXAMENELOR – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Abia au invatat bine sa socoteasca sau sa scrie o compunere si trec prin febra examenelor nationale. Elevii de clasa a II-a au sustinut astazi prima proba a evaluarilor nationale, cea la limba romana. Durata alocata rezolvarii probelor a fost de 25 de minute pentru fiecare test administrat. Scopul evaluarilor este de a oferi profesorilor, elevilor si parintilor informatii despre nivelul de pregatire al copiilor, iar testelor au fost elaborate dupa modele internationale.
Dupa elevii de clasa a IV-a a venit randul prichindeilor de la clasa a II-a sa fie testati pentru a stabili nivelul de cunostinte acumulate la clasa pana in prezent. Cei mici au sustinut luni proba la limba romana. Notele nu vor fi trecute in catalog si nici nu se va face clasament. La nivel nationa au fost testati 203 000 de elevi. In judetul Dambovita pentru evaluarea la clasa a II-a au fost inscrisi aproape 5000 de scolari.

Evaluarea cunostintelor acumulate printr-un examen national, chiar si la clasele mici, este considerata binevenita de directorul acestei unitati scolare.
Evaluarile nationale vor continua cu testarea cunostintelor elevilor de clasa a II-a la matematica si dupa caz, limba materna. Pe data de 5 iunie vor intra in febra examenelor si elevii de clasa a-VI-a care vor fi evaluati la disciplinele limba si comunicare, matematica si stiinte ale naturii.

Calendarul evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a și a VI-a:
2 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba română
3 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba maternă
4 iunie 2014: Clasa a II-a – Matematică
5 iunie 2014: Clasa a VI-a – Limba și comunicare
6 iunie 2014: Clasa a VI-a – Matematică și Științe ale naturii.

Cătălina Sandu
Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe