PRIMA PAGINĂ » DELAPIDARI LA PRIMARIA FINTA

DELAPIDARI LA PRIMARIA FINTA

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

   Fostul contabil de la primaria Finta a fost retinut de politie. El este acuzat de delapidare, deturnare de fonduri si abuz in serviciu. In dosar este cercetat si fostul primar al localitatii, Marian Serban. Ancehtatorii au descins la locuintele celor doi unde au gasit numeroase bunuri achizitionate si insusite ilegal de cei doi. Prejudiciul din dosar se ridica la 166 de mii de lei.

 

Cu ocazia perchezitiilor efectuate la domiciliile acestora, politistii au identificat bunuri, ce se presupune ca ar fi fost achizitionate ilegal de catre cei doi, in perioada 2009-2012. Fostul contabil si-a insusit diverse bunuri in interes personal de la societati comerciale, constand in alimente, bauturi, aparatura electronica si electrocasnica, produse de birotica si decoratiuni interioare si exterioare, in scopul obtinerii unui folos material injust.

 

Totodata, politistii au stabilit ca acesta a ridicat ilegal din conturile primariei suma de 32 mii lei, mentionand pe statele de plata sporuri suplimentare si a schimbat in mod repetat destinatia unor fonduri banesti alocate in bugetul primariei, achizitionand ce nu erau prevazute in bugetul initial, creand astfel un prejudiciu de  aproximativ 68 000 de lei. Contabilul nu recunoaste acuzatiile aduse.

 

Ancheta politistilor de la Serviciul Economic a stabilit ca fostul primar al comunei Finta   si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, angajand, lichidand si efectuand plati nelegale pentru bunuri achizitionate, in valoare de peste 36000  de lei. Acesta insa e cercetat in stare de libertate. Contabilul sau nu a avut insa acelasi noroc. Politistii au cerut arestarea lui preventiva, insa a primit doar interdictia de a parasi tara.

Echipa: Mihai Eremia, Madalina Zabava

Eduard Leasa , Viorel Mateescu

 

http://www.youtube.com/watch?v=QKL2nl_z-c0

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe