PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » “DEMOCRAŢIE ŞI TOLERANŢĂ” PRINTRE ELEVI

“DEMOCRAŢIE ŞI TOLERANŢĂ” PRINTRE ELEVI

de Andrei Oprescu
41 vizualizări

Peste o sută de elevi din toată ţara dau un exemplu de spirit civic la Târgovişte. Totul se întamplă în cadrul concursului “Democraţie şi Toleranţă”, iar proiectele prichindeilor reprezintă, de fapt, probleme concrete ale şcolii în care învaţă sau ale societăţii contemporane. Echipajul dâmboviţean care participă la concurs provine din oraşul Pucioasa, iar partener în acest proiect este Şcoala Coresi din municipiul Târgovişte.

Concursul, ajuns la cea de-a XXII-a ediţie, se desfăşoară în perioada 25-28 iulie şi este găzduit în acest an de municipiul Târgovişte. Din judeţul Dâmboviţa participă un echipaj de la Şcoala Numărul 1 Mihai Viteazul din oraşul Pucioasa, iar partener de nădejde pentru acest proiect este Şcoala Coresi.

Pentru prichindeii din ciclul primar, concursul se desfăşoară la nivel artistic. Prin lucrări plastice, aceştia redau ceea ce colegii lor mai mari prezintă în teorie. Juriul va urmări cu atenţie lucrările elevilor şi modul în care se prezintă la cele trei probe.

În cele trei zile de concurs copiii vor descoperi tainele civice ale unei societăţi democratice, pentru a înţelege mai bine ce înseamnă democraţie, toleranţă, drepturile omului şi relaţiile dintre acestea. Din ţară participă 35 de echipaje, din 33 de judeţe şi două din municipiul Bucureşti. Participanţii vor fi răsplătiţi cu diplome, cărţi şi sume simbolice de bani.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe