PRIMA PAGINĂ » Utile » DAMBOVITA » DESFĂȘURARE DE FORȚE ÎN ȘASE JUDEȚE

DESFĂȘURARE DE FORȚE ÎN ȘASE JUDEȚE

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

 

Atacuri, misiuni, luări de ostatici. Toate acestea se întâmplă în România. Nu vă speriați, este vorba doar de un exercițiu. Timp de 10 zile peste 300 de ofițeri și subofițeri din 13 state se vor antrena în cadrului celui mai amplu exercițiu internațional. Aceștia vor trece prin diferite scenarii și vor fi pregătiți pentru a executa misiuni de menținere a păcii. Exercițiul se defășoară pe teritoriul a șase județe din țară dintre care trei din regiunea sud-muntenia: Dâmbovița, Ilfov și Prahova.

Exercițiul internațional are loc în perioada 18 – 28 iunie sub titulatura Carpathians Blueshield 2018 . La acțiuni participă 300 de ofițeri și subofițeri din 13 state și 4 organisme internaționale, precum și reprezentanți din toate structurile cu atribuții în domeniul securității și ordinii publice din România. Acesta se desfășoară în baza unor scenarii adaptate după fapte reale petrecute în alte regiuni ale lumii în care Uniunea Europeană execută misiuni de menținere a păcii.

Exercițiul pune accent pe asigurarea coeziunii participanților ce provin din structuri diferite, pentru gestionarea mai eficientă a misiunilor la care acționează în comun. Totodată, implică folosirea de forțe în teren și se desfășoară pe teritoriul a 6 județe Dâmbovița, Prahova, Brașov, Harghita, Covasna și Ilfov. Primele activități se vor derula la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe