PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DEZASTRU ÎNTR-O CRESCĂTORIE DE CANARI

DEZASTRU ÎNTR-O CRESCĂTORIE DE CANARI

de Mditv
424 vizualizări

Dezastru într-o crescătorie privată de canari din municipiul Târgovişte! Proprietarii au îngropat peste 15 de păsări în doar câteva zile, iar numărul canarilor intoxicaţi este în continuă creştere. Crescătorii cred că păsările au fost afectate de insecticidul pe care Primăria Municipiului Târgovişte l-a împraştiat de curând deasupra urbei, întrucât canarii se aflau în voliera exterioară. Aceştia au povestit întâmplarea pe un site de socializare pentru a trage un semnal de alarmă.

CRESCĂTORII DE CANARI:

In ultimele doua zile am ingropat munca de un an din crescatoria noastra de canari. Pana acum, peste 15 pasari de expozitie au murit brusc in voliera exterioara acoperita, intoxicate. Si numarul este in crestere…
Coincidenta sau nu..cu cateva zile in urma,
Primaria Targoviste anunta „actiuni de combatere a insectelor de disconfort prin pulverizare aeriana cu insecticidul Aqua K-Othrina intre 50-100 ml/ha” sfatuia apicultorii sa isi inchida albinele 24h, iar oamenii sa nu consume legume si fructe din acest perimetru…
Toate astea pentru noi si albine…si celelalte vietuitoare din natura…ce sa faca?
Ele ce au patit? Nu pot raspunde..dar..cu siguranta, in aceasta perioada sunt multe cuiburi cu pui …pui de vrabii, de scatii, canarusi, sticleti, florinti….peste tot in jurul nostru, in toti copacii din oras.. Si ma intreb? Cui ii pasa?

Mustele nu au patit nimic..dupa aceasta metoda de pulverizare de insecticid..dar fauna orasului a suferit cu siguranta!
Au murit caini de curte in aceste zile,pentru ca si-au lins blana..si podeaua padocului…si cate alte intamplari de care nu stim…
Dar pana una alta…matca si exemplarele crescatoriei CB18, destinate Expozitiei Nationale din octombrie 2016-sunt compromise total!
In fiecare clipa
...ne uitam ingroziti spre voliera noastra exterioara,acoperita…si descoperim alte si alte semne ale dezastrului!

Este o parte din mesajul transmis pe Facebook de o familie târgovişteană care se ocupă cu creşterea canarilor. Principala sursă de intoxicaţie a păsărilor, ar fi, conform suspiciunilor crescătorilor, soluţia folosită de municipalitate pentru combaterea insectelor. La polul opus, reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgovişte spun că acţiunea s-a desfăşurat conform programului anunţat şi că într-adevăr s-a folosit insecticidul AQUA K-OTHRINE între 50 -100ml/ha, din grupa principala 3, tipul de produs 18, avizat de Ministerul Sănătaţii. Reprezentanţii municipalităţii spun că soluţiile folosite afectează doar insectele de disconfort, precum: ţânţari, muşte, omizi şi aşa mai departe. În cazul de faţă, însă, vorbim despre canari, păsări mai sensibile şi este posibil ca insecticidul folosit să genereze intoxicaţii.

Reprezentanţii DSV Dâmboviţa spun că în momentul în care vor primi o plângere, vor demara imadiat o anchetă în acest sens. Până acum crescătorii nu au depus plângere nici la Primăria Municipiului Târgovişte, menţionând, pe aceeaşi reţea de socializare că sunt sătui de birocraţie şi de reclamaţii fără soluţii concrete.

CRESCĂTORII DE CANARI:

Cunoscutii ne indeamna sa facem reclamatii la DSP, DSV, Protectia Mediului, Primarie..etc

Iar noi raspundem „De ce?”

Am facut.. de nenumarate ori..pentru alte motive private,de incalcare a normelor de poluare,de protectie a mediului inconjurator…si fara rezultat!

Traim in orasul din tara in care trebuie sa fii „bazat”..ca sa te ia cineva in seama.. 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe