PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DIABETUL FACE RAVAGII

DIABETUL FACE RAVAGII

de Andrei Oprescu
59 vizualizări

Avem un stil de viață alert, consumăm produse fast-food la orice ora și trecem pe la medic din an în Paște. Nu e de mirare că România a ajuns să ocupe un loc fruntaș pe harta țărilor în care diabetul face ravagii și avansează în ritm galopant. Iar cel mai grav este că se manifestă la vârste din ce în ce mai fragede. Un studiu recent scoate la iveală date îngrijorătoare.

Studiul Predator arată faptul că în România 11,6% din populaţia adultă are diabet. Mai mult, 31% dintre noi suntem obezi, în timp ce alţi 34% sunt supraponderali. Doar 10% dintre bolnavii de diabet vin cu un bagaj genetic în acest sens. Acțiunile de prevenţie pot reduce cu 50% riscul de îmbolnăvire cu diabet zaharat de tip 2, însă de multe ori se intervine prea târziu.

Specialiștii spun că dacă nu se va interveni acum, copiii născuţi după anul 2000 vor avea o durată de supravieţuirea mai mică decât cea a părinţilor. Un prim pas se va face în Ploiești unde vor fi evaluați 1650 de copii în decurs de trei ani cu ajutorul unui program demarat de o asociație din țara noastră.

Testarea se va face la trei generații de clasa a-V-a. Diabetul este o boala cronică gravă care apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină . Potrivit OMS, insulina, care este principalul tratament pentru diabet, rămâne un produs farmaceutic greu de obținut.

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe