PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DIN VACANȚĂ, LA URGENȚE

DIN VACANȚĂ, LA URGENȚE

de Mditv
3 vizualizări

Jandarmii și salvamontiștii acționează la foc continuu în această perioadă din cauza valului de turiști care ia cu asalt regiunile montane. Aceștia pornesc în drumeții din care nu mai reușesc să se întoarcă teferi, fie pentru că nu sunt echipați corespunzător, fie pentru că nu cunosc traseele sau din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Joi, o femeie a avut nevoie de ajutorul jandarmilor după ce și-a rupt piciorul în timp ce se afla într-o drumeție.

Turista, o femeie în vârstă de 50 de ani, din Galați care se afla cazată la campingul Zănoaga a plecat împreună cu soțul într-o drumeţie pe traseul montan Peștera – Vf. Omu. La un moment dat, la întoarcere în zona Telecabina Peștera, femeia a alunecat şi s-a accidentat din cauza ploii torențiale, fiind în imposibilitatea de a-și mai continua deplasarea. Ajunşi la faţa locului, în punctul “Valea Șugărilor” jandarmii montani şi salvamntiştii i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o fractură la membrul inferior drept.

Turista accidentată a fost transportată în condiţii de siguranţă până la Refugiul Salvamont Dâmbovița, de unde a fost preluată de un echipaj S.M.U.R.D. de la Fieni şi condusă la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pentru continuarea investigaţiilor medicale de specialitate.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe