PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DISPERARE ȘI UMILINȚĂ LA COADA „AJUTOARELOR” – VIDEO

DISPERARE ȘI UMILINȚĂ LA COADA „AJUTOARELOR” – VIDEO

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Condamnati sa lupte toata viata cu o boala, in Romania zilelor noastre sunt condamnati si la umilinta crunta. Targovistenii cu dizabilitati au asteptat ore in sir la coada, sa primeasca pachetele cu alimente de la Uniunea Europeana. Nevazatori, tintuiti intr-un scaun cu rotile sau suferinzi de o boala psihica, au indurat frigul si aglomeratia, iar multi nu au mai rezistat. Unii au plecat dezamagiti spre case, altii au declansat un adevarat razboi impotriva fortelor de ordine sau impotriva jurnalistilor. O batrana abia a reusit sa scape din mainile multimii furioase.

S-a dat o adevarata batalie la coada pentru ajutoarele europene. Aceasta batrana abia a reusit sa scape de multimea furioasa. Oamenii au inceput sa o imbranceasca, sub pretextul ca incearca sa intre inaintea lor. Nervosi si-au indreptat apoi furia spre oamenii legii.

De acelasi comportament ostil au avut parte si jurnalistii. Operatorul MDI TV a fost agresat din senin de unul dintre targovistenii aflati la coada.

S-a ajuns la aceasta situatie incredibila, pentru ca oamenii sunt disperati. S-au trezit cu noaptea in cap, sperand ca vor prinde un loc in fata. Multi dintre cei care s-au asezat la coada erau persoane care sufera de un handicap grav. Se plangeau ca nu au avut pe cine sa aduca in locul lor si se temeau ca nu vor rezista pana le va veni randul. Un batran povesteste cu lacrimi in ochi cum incearca de patru zile sa-si ia ajutoarele europene. Nu a inteles cand trebuie sa vina si a stat degeaba la coada. Si astazi a fost dat afara.

Intr-un final, multimea furioasa a dovenit ca mai exista un gram de omenie. O femeie tintuita in scaun cu rotile a fost lasata sa intre, fara sa mai stea ore intregi la coada.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe