PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PE URMELE RĂU-PLATNICILOR – VIDEO

PE URMELE RĂU-PLATNICILOR – VIDEO

de Andrei Oprescu
24 vizualizări

Fiscul a pornit pe urmele contribuabililor rau-platnici! Dupa ce bilantul incasarilor in primele 9 luni ale anului 2013 a fost cu mult sub prognozele initiale in mai multe judete ale tarii, dar si la nivel national, in perioada urmatoare se vor intensifica masurile de executare silita pentru recuperarea creantelor fiscale. Reporterii MDITV v-au prezentat ieri situatia nefericita cu care se confrunta si judetul Dambovita la capitolul colectare. Reprezentantii Administratiei Judetene a Finantelor Publice spera ca in urma masurilor luate sa recupereze mai multi bani in visterie.

La nivel national, statul a incasat cu 7 miliarde mai putin decat estimarile si  in judetul Dambovita statisticile AJFP arata ca incasari sunt mai mici decat cele preconizate iar principala cauza o reprezinta rau platnicii. Incasările din impozitul pe profit le-au dat autorităţilor cele mai multe bătăi de cap. Totodata numarul popririlor si al sechestrelor a crescut fara de aceeasi perioada a anului trecut, insa in continuare se inregistreaza un numar mare de creante. Pentru a recupera o parte dintre acestea, masurile de executare silita se vor intensifica.

O alta problema o reprezinta societatile care îşi declară insolvenţa atunci când trebuie să-şi plătească facturile pentru a scăpa de datorii. In prima jumatate a anului 2013, in judetul Dambovita se inregistrau deja peste 200 de cereri de insolventa din partea firmelor mici si mijlocii.

Pana la sfarsitul anului persoanele fizice cu datorii la stat se pot aştepta la ce este mai rău, de la blocarea conturilor până la executarea silită. Totodata va creste si numarul somatiilor in randul firmelor.

Echipa: Cătălina Sandu/Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe