PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DISPERARE SI UMILINTA

DISPERARE SI UMILINTA

de Andrei Oprescu
133 vizualizări

Inca o dovada ca traim intr-o tara in care oamenii care au muncit o viata intreaga sunt pur si simplu umiliti. Cateva sute de damboviteni au ajuns in culmea disperarii, dupa ce strigatele lor de ajutor au ramas fara raspuns din partea autoritatilor. Sunt fosti angajati ai fabricii SARO din Targoviste, intrata in faliment in 2004. Multi dintre ei erau in prag de pensionare si si-au cerut drepturile. Desi au lucrat in conditii grele de munca, grupa nu le-a fost recunoscuta. Unii au obtinut pensii de mizerie, altii au ramas fara nicio sursa de venit. De mai bine de doi ani si-au pierdut timpul si bruma de bani prin tribunale. Nici dupa ce instanta le-a dat dreptate, autoritatile nu le-au recunoscut drepturile.

Cu o pensie de 300 de lei, aceasta femeie abia reuseste sa supravietuiasca. Traieste la limita saraciei, desi a muncit zeci de ani la Intreprinderea de Strunguri Saro din Targoviste. Cand aceasta a dat faliment, s-a trezit aproape pe drumuri. Pentru ca nu i-a fost recunoscuta grupa de munca, s-a ales cu o pensie de mizerie. Banii nu ii ajung nici de bani.

Si nu este singura poveste cutremuratoare. O alta fosta angajata nu are niciun venit. Nici ei nu i-a fost recunoscuta grupa de munca si nu a putut sa se pensioneze. Acum traieste din pensia sotului.

In aceasta situatie sunt cateva sute de targovisteni, care au lucrat la SARO. Disperati ca autoritatile refuza sa le recunoasca drepturile, peste 200 dintre ei au apelat la instanta de judecata. Dupa mai bine de doi ani petrecuti prin tribunal si bani cheltuiti, instanta de judecata le-a dat dreptate multora dintre ei. Altii desi au lucrat in conditii grele de munca si au avut aceleasi acte, au pierdut.

Cu sentinta definitiva si irevocabila in mana, oamenii au mers la Casa de Pensii, dar si de aceasta data au fost refuzati. Revoltati, au mers la Prefectura Dambovita. De aici au plecat cu promisiuni. Acum, reprezentantii Casei de Pensii Dambovita spun ca…

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe