PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SALARII MAI MARI, PREȚURI MAI MARI

SALARII MAI MARI, PREȚURI MAI MARI

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Luam cu o mana, dar dam cu alta! Salariile romanilor au crescut, cel putin asta arata datele statistice. Dupa o veste buna, urmeaza insa una proasta. In timp ce lefurile angajatilor au fost mai mari in medie cu doua procente, preturile au crescut si ele 0,3%. De departe cea mai mare scumpire este la cartofi. In ultimul an, pretul lor a crescut cu 20%.

Potrivit datelor statistice, in noiembrie, romanii au avut lefuri mai mari in medie cu 35 de lei, altfel spus, o crestere de doua procente. Castigul salarial mediu brut a ajuns la 2.278 de lei, iar cel net la 1.650 de lei.

Odat cu lefurile romanilor, au crescut si preturile, cu 0,33%. Cel mai mult s-au scumpit alimentele, cu 0,62%. Am scos mai multi bani din buzunare pentru oua, fructe, legume si conserve din legume. Tot la capitolul scumpiri se inscriu si carburantii si serviciile de telefonie.

 

In ultimul an, cea mai mare scumpire a fost inregistrata la cartofi. Pretul lor a crescut cu 20%. Gazele s-au scumpit si ele cu noua procente, iar energia electrica cu 8%.

 

Mădălina Zăbavă. Radu Constantinescu

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe