PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DISPERAȚI CĂ NU ÎȘI PRIMESC BANII! – VIDEO

DISPERAȚI CĂ NU ÎȘI PRIMESC BANII! – VIDEO

de admin
3 vizualizări

De un an, de cand au fost dati afara de la Mechel Targoviste, 600 de damboviteni asteapta sa isi primeasca salariile compensatorii. Au facut datorii uriase si se tem ca vor ramane pe drumuri, pentru ca nu si-au mai putut plati imprumuturile in banci. In timp ce ei abia supravietuiesc, problema platii se judeca prin tribunale. Mechel nu vrea sa plateasca, iar autoritatile spun ca banii nu pot fi alocati intrucat nu exista un cadru legal. Oamenii se gandesc sa iasa din nou in strada.

Din pacate, timp de un an, nimeni nu a putut sa le dea o solutie celor 600 de damboviteni dati afara de la Mechel Targoviste. Oamenii nu si-au primit nici acum salariile compensatorii si din pacate nici nu le vor primi in scurt timp. Pentru au incheiat doar un acord, nu un contract colectiv de munca, autoritatile au refuzat sa le plateasca acesti bani din Fondul de garantare. Patronatul rus a atacat decizia in instanta, dar pana acum a pierdut.

Aproximativ 600 de damboviteni isi asteapta de un an salariile compensatorii. Situatia multora este grea. Nu au avut ce sa isi plateasca utilitatile si au ramas fara ele sau, mai rau, nu si-au platit ratele si risca sa ramana fara case.

Cert este ca pocesul in justitie va mai dura. Pana sa apara o sentinta definitiva, care sa stabileasca daca patronatul rus este cel care trebuie sa achite aceste salarii compensatorii, oamenii nu au altceva de facut decat sa astepte.

 

Mădălina Zăbavă

Radu Constantinescu

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe