PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DISPONIBILIZĂRI ÎN MASĂ LA CFR CĂLĂTORI

DISPONIBILIZĂRI ÎN MASĂ LA CFR CĂLĂTORI

de admin
77 vizualizări

Aproximativ 150 de angajati CFR Calatori Dambovita ar putea sa fie disponibilizati in mai putin de o saptamana odata cu inchiderea liniei de cale ferata Targoviste – Pietrosita. Daca initial termenul pentru inchiderea rutei era stabilit la 1 iunie, acum conducerea CFR a decis ca ultimul tren pe acest traseu sa circule pe data de 15 mai.

http://www.youtube.com/watch?v=97rtSBeZAms

Motivul pentru care linia de cale ferata va fi inchisa este ca nu mai renteaza din punct de vedere economic. De alta parere sunt insa sindicalistii, care spun ca la mijloc ar putea sa fie mai multe interese.

 

Inchiderea rutei Targoviste – Pietrosita ii afecteaza direct pe angajatii CFR Calatori Dambovita. Aprixmativ150 de locuri se vor desfiinta, ceea ce inseamna ca tot atatia oameni vor intra in somaj.

 

Nemultumiti de aceasta decizie luata de conducerea CFR sunt in primul rand dambovitenii din aceasta zona a judetului, care fac naveta cu trenul. Calatorilor din aceste localitati nu le ramane decat sa aleaga alte mijloace de transport, iar angajatilor CFR sa isi caute un alt loc de munca. Afectata va fi si circulatia CFR marfa.

 

Nu numai angajatii CFR Dambovita vor trece in somaj. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, impreuna cu secretarul de stat, Cristian Ghibu si cu managerii privati ai celor trei companii CFR au stabilit ca, incepand cu 1 iunie 2013, sa fie disponibilizati peste 10.000 de angajati de la cele trei companii CFR.

 

ECHIPA: Valentin Popescu, Loredan Bourosu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe