PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DISTRACȚIE CU ORICE PREȚ – VIDEO

DISTRACȚIE CU ORICE PREȚ – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Romanii scot mai muti bani din buzunare pentru mini-vacanta de 1 Mai, comparativ cu anul trecut, iar destinatia preferata de majoritatea turistilor ramane litoralul autohton. De exemplu, rezervarile pentru unitatile de cazare din Mamaia reprezinta 50% din totalul vanzarilor. Si muntele se bucura de un real succes in acest sfarsit de saptamana, in Poiana Brasov pensiunile au fost rezervate in proportie de 90%. Cat despre preturi, specialisti sustin ca in medie, un sejur in tara costa 640 de lei, cu 5% mai mult fata de anul trecut.
Nu mai este niciun secret ca anul acesta de 1 mai romanii au liber la distractie. 4 zile in care cei mai multi isi vor abandona locuintele pentru a se relaxa pe malul mari sau la mare altitudine. Nu o spunem noi ci statisticile. Numarul conationalilor care si-au cumparat un sejur pentru concediile din aceasta perioada este cu 20% mai mare decat cel inregistrat in 2013.
Excluzand litoralul, principala destinatie preferata din Romania este Baile Felix, care a inregistrat un plus de 30% al rezervarilor. In afara de aceste doua zone, romanii mai merg de 1 Mai in Delta Dunarii, la Sovata, Baile Govora, Predeal, Baile Herculane si Bran.
Cei care au strans pana acum ceva bani pentru mini-vacanta de 1 mai pot pleca chiar si peste hotare. In alta ordine de idei, cele mai populare destinatii din strainatate sunt Turcia , in crestere de 20% fata de anul trecut, Grecia cu 5%, Italia, Franta, Austria si Emiratele Arabe fiecare cu 5%) dar si Marea Britanie cu o crestere de 10 procente.In cazul destinatiilor din strainatate, valoarea medie a sejurului este de 1.578 de lei, in crestere cu 4% fata de cea aferenta anului 2013.
In ceea ce priveste valoarea medie a pachetului achizitionat, specialistii sustin ca pe destinatiile interne aceasta a fost de 638 de lei, aproximativ 648 de lei pentru litoral si 550 de lei pentru alte destinatii interne. Fata de 2013, valoarea medie este mai mare cu 5% spun acestia.
Si chiar daca a mai ramas foarte putin timp pana la 1 mai, agentiile de turism mai au inca destule oferte pentru romanii nehotarati.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe