PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LIBER LA GRĂTARE DE 1 MAI – VIDEO

LIBER LA GRĂTARE DE 1 MAI – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Dambovitenii pot petrece si anul acesta Ziua de 1 Mai la iarba verde fara teama de amenzi! Singura conditie este aceea sa nu lase gunoaie in urma lor si sa fie atenti cand aleg locul pentru a incinge gratarul. Desi legea picnicului a intrat in vigoare in martie 2012, in Dambovita nimeni nu s-a grabit sa amenajeze vreo zona de agrement pentru astfel de activitai. Prin urmare, comisarii Garzii de Mediu sunt legati de maini si de picioare cand vine vorba de sanctiuni.
Legea privind desfasurarea activitatii de picnic stabileste amenzi de pana la 5.000 de lei pentru iesirile la gratare in alte zone decat cele special amenajate. Cu toate acestea, in cei doi ani scursi de la intrarea in vigoare a legii, autoritatile locale au facut doar promisiuni ca vor investi in amenajarea unor locuri pentru picnic. Astfel ca, potrivit reprezentantilor Garzii de Mediu, in Dambovita aceasta lege nu se poate aplica pentru ca nici la Priseaca si nici in alte spatii verzi nu exista locuri amenajate cu gratare, pubele, zona nu este ingradita si semnalizata.
In toate aceste zile, cand se asteapta ca fiecare bucata de iarba verde sa fie ocupata de cei care nu si-au permis sa merga la mare sau la munte, comisarii Garzii de Mediu Dambovita vor fi la datorie. Vor patrula in zonele aglomerate si vor atrage atentia celor care lasa resturile menajere aruncate la intamplare. Pentru ca mai mult de atat nu pot face.
Daca judetul Dambovita ar dispune de locurile special amenajate pentru gratare, legea picnicului ar putea fi aplicata de comisari, iar petrecaretii care nu o respecta ar putea fi sanctionati cu amenzi usturatoare

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe