PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DOAR “CHECK IN” LA BAC’

DOAR “CHECK IN” LA BAC’

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

A sosit și momentul cel mare pentru elevii care susțin prima proba scrisă a examenului de bacalaureat din cadrul sesiunii iunie-iulie 2016. Proba scrisă la limba și literatura română i-a prins total nepregătiți pe o parte dintre tinerii care s-au trezit în fața foii de examen, neștiind ce să scrie.

Tinerii au venit la examen cu gândul la vacanța și la ieșirile în oraș cu prietenii. Subiectele întâlnite în foaia de examen nu păreau desprinse din lumea lor care oscilează între distracție și rețelele de socializare, educația nefiind prioritară pentru dezvoltarea lor ulterioară.

Majoritatea elevilor au greșit subiectul III scriind despre Moromeții, roman postbelic în loc să scrie despre un roman interbelic așa cum cerința le-o cerea. Vor fi răsplătiți pentru ceea ce au scris cu zero puncte. Cât despre celelalte subiecte, imaginația elevilor nu cunoaște limite…Pregatirile organizate de școală nu au fost pe placul elevilor, poate era bine ca profesorii să-i fi invitat pe elevi la o terasă sau la piscină pentru ca aceștia să fie interesați de școală.Se pare că notele de trecere sunt preferatele elevilor care nu mai au ambiția să se afle printre primii. Romanul Moromeții le-a purtat ghinion și anul acetsa tinerilor care au încurcat borcanele, majoritatea elevilor considerându-l roman interbelic.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe