PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DOAR SUSPECȚII SE DECLARĂ – VIDEO

DOAR SUSPECȚII SE DECLARĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Declaratia privind veniturile si patrimoniul nu va fi depusa de toti romanii. Ministerul Finantelor Publice a luat hotarara ca persoanele fizice fara probleme de ordin fiscal sa fie scutite de prezentarea declaratiei de avere.  Cei care inregistreaza nereguli si care sunt verificati in urma descoperirii unor  discrepante majore intre acumularile de avere si veniturile declarate, nu vor fi scutiti de declaratii si nici de investigatii.

Formularea declaratiei de patrimoniu si avere, prevazuta in proiectul de ordin al Ministerului Finantelor Publice, vizeaza strict doar persoanele fizice care in urma unui control documentar ,prealabil, al informatiilor detinute de Agentia Nationala de Administrare Fiscala referitoare la veniturile declarate de acestea comparativ cu acumularile lor patrimoniale .

Prin urmare, nu toti romanii vor depune declaratiile de avere incepand cu 2014, ci doar cei care primesc cererea expresa a organului fiscal.  Metoda de verificare a persoanelor fizice este deja prevazuta in codul de procedura fiscala, proiectul de ordin are decat scopul de a definii continutul propriu-zis al declaratiei patrimoniale.

 

Ilona Rotaru

Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe