PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CU CARNET DAR FĂRĂ BANI – VIDEO

CU CARNET DAR FĂRĂ BANI – VIDEO

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Producatorii vor vinde de anul viitor legume in piete doar daca detin carnet de comercializare. Autoritatile au stabilit ca noul  documentul sa le ofere acestora posibilitatea de a pastra o  evidenta a vanzarilor realizate in fiecare zi. Carnetul de comercializare va fi eliberat de catre primarii. Mai mult, de la 1 ianuarie, taranii vor avea tarabe separate de intermediari.

Vanzarea legumelor si fructelor va fi conditionata de existenta unui carnet de comercializare, avizat si de primar, unde se vor regasi date privind suprafata totala cultivata, structura pe specii de legume sau de pomi fructiferi si productiile estimate de realizare.  Noile masuri starnesc controverse in randul producatorilor, acestia spun ca noile masuri sunt fara folos si au ca scop impozitarea veniturilor.

Avand in vedere disfunctionalitatile constatate din ultima perioada privind organizarea si desfasurarea activitatilor comerciale cu produse din sectorul agricol, autoritatile au luat hotararea de a pune la dispozitie taranilor tarabe separate de cele ale intermediarilor. Agricultorii sunt de parere ca aceste hotarari vor ingreuna si mai tare munca taranilor, iar cei care vor dicta in piete vor fi tot intermediarii. La acest moment legea stabileste ca 20% din tarabele existente pe piata sunt ocupate de fermieri, insa in realitate lucrurile nu stau asa, numarul lor fiind mult mai mic.

 

Ilona Rotaru

Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe