PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DORIN STAICU – CONFLICT DE INTERESE?

DORIN STAICU – CONFLICT DE INTERESE?

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Scandalul iscat la intalnirea dintre conducerea Companiei de Apa Targoviste-Dambovita si presedintii asociatiilor de proprietari ridica noi semne de intrebare. Unul dintre ele il priveste chiar pe Dorin Staicu, directorul general al companiei, al carui du-te – vino pe la diferite societati comerciale poate pune in pericol chiar un proiect de peste 100 de milioane de euro, pe bani europeni.

Preşedinţii asociaţiilor de  proprietari din municipiul Târgovişte nu mai sunt chiar atât de naivi ca acum câţiva ani, iar acest lucru s-a văzut clar la întâlnirea acestora cu conducerea Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, de acum câteva zile.

De la această sesizare a unui preşedinte de asociaţie am ajuns la nişte concluzii foarte interesante, dar mai ales îngrijorătoare. În declaraţia de avere completată în acest an, Dorin Staicu menţiona faptul că a câştigat 9.100 de lei ca salariat al firmei Complis din Târgovişte, pentru expertiză, înainte de a deveni director general al Companiei de Apă. În aceeaşi perioadă, firma Complis, în asociere cu alte două societăţi comerciale, pune mâna pe contractul de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din Târgovişte, parte a marelui proiect pe POS Mediu, în valoare de peste 100 de milioane de euro, cu finanţare europeană.

Problema lui Dorin Staicu este că, în calitate de director general al Companiei de Apă, trebuie să facă plăţi pentru cel care execută lucrările din Târgovişte, respectiv pentru Complis, adică exact firma de la care a primit salariu pentru expertiza tehnică. Acest posibil conflict de interese în dreptul directorului Staicu, care ameninţă însăşi derularea proiectului la care Uniunea Europeană contribuie cu aproape 108 milioane euro, trebuie soluţionat cât mai degrabă, până nu e prea târziu, de Agenţia Naţională de Integritate şi de Oficiul de Luptă Antifraudă al Comisiei Europene.

 

Reporter: Gabriel Bengea

Imagine: Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe