PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » DOROFTEI SPUNE “ADIO” ROMÂNIEI

DOROFTEI SPUNE „ADIO” ROMÂNIEI

de Andrei Oprescu
61 vizualizări

După ce Primăria Ploieşti i-a inchis barul, fostul campion mondial de box Leonard Doroftei a hotărât să plece definitiv din ţară, în Canada. Unitatea lui se va desfiinţa, după ce primarul a ordonat evacuarea acesteia din clădirea care ar putea cădea, aşa cum spun autorităţile, la orice cutremur. Anul trecut, primăria la dat în judecată pe excampionul de box, acesta a contestat acţiunea şi speră să câştige cauza şi să rămână pe loc cu pub-ul, dar se pare că nu are nicio şansă în lupta cu sistemul.

Leonard Doroftei a primit o notificare din Primăria Ploiești că trebuie să își închidă pub-ul până pe 25 august. Fostul campion de box a primit ordin de evacuare a unităţii care îi poartă numele deoarece blocul din centrul orașului, în care funcționează spațiul pe care-l administrează de 11 ani, este unul cu grad seismic. Doroftei susține că doar el a primit ordin de evacuare, nu și locatarii blocului.

Fostul campion de box a solicitat prelungirea termenului de evacuare pentru a-și putea încheia contractele cu furnizorii și să-și găsească, eventual, un alt spațiu în care să poată funcționa. Spațiul comercial a fost dobândit de Doroftei după ce a fost declarat cetățean de onoare al municipiului și a semnat un contract de asociere cu Primăria Ploiești scadent în anul 2013. Autorităţile locale spun însă că Doroftei ştia de mai mult timp despre evacuare.

Doroftei, campion mondial de box la categoria semi-ușoară, 61,9 kg, la versiunea WBA, între 5 ianuarie 2002 și 24 octombrie 2003, spune ca în urmă cu 11 ani a investit, conform contractului de asociere, 170.000 de euro şi că ar fi trebuit să i se spună totuşi de către primarul de atunci al Ploieştiului, Emil Calota despre problemele imobilului care va intra potrivit autorităţilor locale într-un program de consolidare. Luni el a anunţat că va pleca din ţară în Canada, la Montreal, în condiţiile în care în România nu mai este dorit.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe