PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DREPTURI DOAR PE HÂRTIE

DREPTURI DOAR PE HÂRTIE

de Mditv
5 vizualizări

La Gura Șuții în Dâmbovița bolnavii au drepturi doar pe hârtie. O bătrână cu gradul I de handicap este îngrijită de soț care primește indemnizația de însoțitor doar când contabila are drumuri în satul Speriețeni. Omul spune că a mers să ridice banii în fiecare luna, dar mereu apar probleme: ba nu este casiera, ba nu sunt fonduri. În ultima luna s-a trezit că banii i-au fost lăsați la o vecină și lipsea o parte din sumă.

De câțiva ani bătrâna a rămas imobilizată la pat. Este încadrată în gradul I de handicap, iar soțul ei primește, potrivit legii, o indemnizație de însoțitor. Numai că banii de la primărie vin când au chef angajații. Luna aceasta s-a trezit că i-au fost lăsați la o vecină și omul susține că altcineva ar fi semnat în locul lui. Când bate drumul până la primărie, se trezește că nu sunt bani și pentru el. Acum, pentru ca i-au fost lăsați la vecină, contabila a perceput și o taxă de 2 lei.

Chiar dacă persoanele cu handicap sunt scutite de anumite taxe și impozite locale, omul se plânge ca soția lui nu beneficiază de aceste drepturi legale. Primarul Constantin Dinu din Gura Șuții a profitat de bătrânețea oamenilor.

Omul spune că de fiecare dată când merge la primărie să ceară explicații este respins. Am incercat sa luam si noi un punct de vedere de la primar dar nu a fost de găsit.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe