PRIMA PAGINĂ » Drogul o problemă ignorată

Drogul o problemă ignorată

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Consumul de droguri a devenit deja de mult timp o realitate dureroasa si in Romania. Organisme organizatii, ong/uri, autoritati publice cat si mai toate administratiile locale si judetene vorbesc despre fenomen. Problema este ca doar vorbesc si eventual elaboreaza strategii. ATOP-ul sau Autoritatea teritoriala de Ordine Publica Dambovita, s/a inscris, la randul sau, in aceasta lista lunga. Intro dezbatere publica, reprezentantii ATOP au recunoscut ca fenomenul exista dar doar la altii. In plus pentru cresterea incidentei fenomenului, in randul tinerilor din Dambovita, nu este nimeni vinovat. Ba mai mult, multi dintre cei chemati sa ofere solutii neaga cu vehementa ca la noi, in Dambovita, fenomenul ar putea fi ingrijorator.

 Initial discutiile din cadrul Atop au plecat de premisa ca trebuiesc gasite solutii pentru diminuarea unui fenomen ingrijorator.

 Totusi chiar daca problema drogurilor in Dambovita exista si este prezenta si in scoli raspunsul dascalilor este unul cat se poate neasteptat.

Dincolo de implicare si de eventuala negare a fenomenului statistiticile realizate de toate institutele si organizatiile interne si internationale arata ca doar pe segmentul elevilor de clasa a 9 si a 10 consumul a crescut din 2003 pana in 2011 de la 1,5% la 5,6% pentru hasis si canabis iar la droguri inhalante de la 0,4% pan la 4,2%.

Redactor: Horia Marin/ Eduard Leasă

[embedplusvideo height=”515″ width=”650″ standard=”http://www.youtube.com/v/gfl6uu-uXq8?fs=1″ vars=”ytid=gfl6uu-uXq8&width=650&height=515&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep4888″ /]

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe