PRIMA PAGINĂ » INTERMEDIARII FAC LEGEA-N PIETE!

INTERMEDIARII FAC LEGEA-N PIETE!

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Intermediarii fac lega in piete! Adevaratii producatori n-au acces la tarabe si sunt nevoiti sa -si vanda recoltele la preturi de nimic. Legumele trec uneori prin doua-trei maini pana ajung in piete si evident la preturi duble, sau chiar triple. De expemplu legumicultrii din Baleni Sarbi vand varza de pe camp cu 80 de bani kilogramul. Pe tarabe, intermediarii dubleaza pretul!

Nea Nelu a cultivat varza de primavara pe un hectar de teren. A scos o productie buna de aproape 50 t, insa satisfactia era mult mai mare daca o putea vinde la pretul pietei. Din cauza bisnitarilor din piete este nevoit sa-si vanda productia la engross, direct de pe camp, cu 80 de bani kg.

Samsarii castiga de doua ori mai mult fara sa depuna prea mult efort. De exepmplu, la 10 tone de varza cumparata direct de la producator, le intra in buzunar aproximativ 8000 de lei.

De parca nu le-ar fi fost de ajuns profitul, unii mai fura si in acte. Lui nea Nelu nimeni nu i-a cerut acte pentru marfa vanduta.

Furturile au fost dovedite uneori si de controalele financiare. Din 2012 si pana in prezent pe linia comertului in agrcultura Directia Finaciara Dambovita a realizat 81 de controale, in urma carora s-au constat diferente in valoare de 1.500.000 de lei.

Echipa: Corina Slămnoiu, Mădălin Anca

http://youtu.be/TD73bVsRsy8

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe