PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DRUMEȚIE ÎNCHEIATĂ LA URGENȚE

DRUMEȚIE ÎNCHEIATĂ LA URGENȚE

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Un elicopter SMURD a aterizat duminica seara de urgenta la Cota 1000 pentru a prelua un barbat aflat in stare grava. Acesta pornise intr-o drumetie cu bicicleta pe traseul montan Dichiu-Cuibul Dorului-Cota 1000 si la un moment dat a pierdut controlul si s-a accidentat. Salvamontistii si jandarmii montani i-au acordat primul ajutor dar din cauza fracturilor si contuziilor suferite, turistul a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Floreasca.

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, din București se afla într-o drumeţie cu bicicleta pe traseul montan Dichiu – Cuibul Dorului – Cota 1000. La un momentdat, în zona Dichiu a pierdut controlul vehiculului şi s-a accidentat. După impactul puternic turistul a intrat în stare de inconștiență. Imediat s-a dat apelul la 112 și jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga împreună cu salvamontiştii au intervenit rapid pentru a-i acorda primul ajutor.

Pentru că acesta prezenta multiple fracturi la membrele superioare, contuzii și escoriații în zona capului și a membrelor inferioare, a fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD. Turistul accidentat a fost transportat în condiţii de siguranţă până la Cota 1000, de unde a fost preluat de un elicopter şi condus la Spitalul Clinic de Urgență “Floreasca” București pentru continuarea investigaţiilor medicale de specialitate.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe