PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » I.S.U. ÎN ALERTĂ DIN CAUZA INCENDIILOR DE VEGETAŢIE

I.S.U. ÎN ALERTĂ DIN CAUZA INCENDIILOR DE VEGETAŢIE

de Mditv
13 vizualizări

Din cauza temperaturilor extreme din ultima perioadă şi a secetei, numărul incendiilor de vegetaţie a crescut . În judeţul Dâmboviţa au fost semnalate zeci de cazuri de incendii de vegetaţie iar în judeţul Călăraşi reprezentanţii I.S.U. au aplicat amenzi celor care au aprins miriştea.

Legea interzice aprinderea vegetaţiei uscate în perioade de caniculă şi secetă prelungită deoarece riscul izbucnirii unor incendii este foarte mare. De cele mai multe ori cei care apring focul nu îl supraveghează şi incendiile se extind într-un timp extrem de scurt iar reprezentaţii ISU nu pot aplica amenzi dacă nu găsesc vinovaţii la faţa locului.

Şi în judeţul judeţul Călăraşi au fost identificate 5 persoane care nu au respectat legea privind arderea vegetaţiei uscate iar reprezentanţii I.S.U. au plicat amenzi în valoare de 12 500 de lei.

Aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranţa cetăţenilor şi a gospodăriilor acestora. De cele mai multe opri aceste incendii de vegetaţie îngreunează şi traficul rutier prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului, aceste situaţii putând genera adevărate tragedii.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe