PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DRUMURI FORESTIERE DISTRUSE DE TRANSPORTATORI

DRUMURI FORESTIERE DISTRUSE DE TRANSPORTATORI

de Andrei Oprescu
48 vizualizări

In scurt timp, turistii nu vor mai avea cum sa circule prin zona de nord a judetului Dambovita decat cu masini de teren intrucat drumurile forestiere sunt aproape distruse. Ocoalele silvice private transporta zi si noapte material lemnos fara niciun respect fata de mediu. Directia Silvica Dambovita a instituit o taxa pentru transportatori, insa banii colectati nu acopera nici pe departe daunele produse de auvehiculele de mare tonaj.

Pe valea Paraului Raciu, din nordul judetului, mii de hectare de padure au trecut din proprietatea statului in proprietate privata. Acum se taie masiv in aceasta zona. Grav este ca, drumurile forestiere si amenajamentele silvice realizate de Regia Nationala a Padurilor sunt in pericol din cauza exploatarilor de masa lemnoasa efectuate de ocoalele silvice private care nu au niciun respect fata de mediu. Au fost distruse pana si apararile de mal, dar si gabioanele construite cu ani in urma, pe bani grei.

Ca o prima masura, Directia Silvica Dambovita a instituit o taxa de 7 lei pe metru cub de lemn transportat, insa banii colectati nu acopera nici pe departe daunele produse de autovehiculele grele care transporta zi si noapte material lemnos.

A fost o perioada in care s-a incercat oprirea transportatorilor de material lemnos prin instituirea barierelor, insa fara efect. In aceasta situatie, Garda de Mediu ar trebui sa se sesizeze pentru a opri distrugerea completa a drumurilor forestiere si a malurilor paraului Raciu, din nordul judetului Dambovita.

 

ECHIPA: Adriana Răceanu / Valentin Popescu / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe