PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TOAMNA SE NUMĂRĂ… SCUMPIRILE

TOAMNA SE NUMĂRĂ… SCUMPIRILE

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Toamna vine cu sumpiri. Vom plati mai mult pentru calatoriile cu trenul, bijuteriile din aur, bauturi alcoolice , dar si masini de lux. Bani mai multi din buzunare vor trebui sa scoata si cei care produc tuica in propriile gospodarii. 1 septembrie vine si cu vesti bune, chiar daca mai putine. Se asteapta o ieftinire a produselor de panificatie, odata cu reducerea TVA-ului la paine. In plus, Guvernul va acorda ajutoare si celor care se incalzesc cu energie electrica.

De la 1 septembrie, va fi redus TVA-ul la paine, batoane si covrigi, de la 24 la 9%. Acest lucru ar putea duce la o ieftinire de pana la 15% a painii, ceea ce ar insemna in jur de 10 bani in cazul unei paini care acum costa un leu. Daca ieftinirea painii nu se va simti prea mult in buzunarele dambovitenilor, nu acelasi lucru se poate spune despre cresterea preturilor la produsele de lux.

Cresterea accizelor la alcool va aduce scumpiri de 20-25%. Taranii care produc tuica in gospodaria proprie vor trebui si ei sa plateasca mai mult. Tot de la 1 septembrie, se vor scumpi si calatoriile cu trenul. In functie de lungimea traseului si de rangul trenului, pretul biletelor va creste cu pana la 10%.

Toamna vine si cu cateva vesti bune. Din septembrie, dambovitenii care se incalzesc cu gaze naturale vor primi ajutoare mai mari cu 6%. In plus, vor beneficia de sprijinul financiar de la stat si cei care se incalzesc cu energie electrica.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe