DRUMURI ÎNCHISE DIN CAUZA VISCOLULUI

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Vremea rea, specifică sezonului hibernal, precum şi inactivitatea drumarilor, au generat închiderea Autostrăzii 2 Bucureşti-Constanţa şi a Autostrăzii A4 Ovidiu-Agigea, dar şi a 23 de drumuri naţionale. Circulaţia a fost restricţionată complet, din cauza viscolului puternic. Drumarii parcă au fost surprinşi, ca de fiecare dată, de ninsoarea abundentă. Utilajele de deszăpezire nu au fost pregătite pentru intervenţia rapidă şi nici stocurile de material antiderapant nu au fost în regulă.

Ninsoarea şi vântul puternic au făcut imposibilă circulaţia p A2, astfel că autorităţile au hotărât închiderea acesteia, până când vremea se mai îmblânzeşte.

Din cauza viscolului, dar şi a carosabilului necurăţat, pe care drumarii nu au aplicat nici măcar material antiderapant circulaţia pe autostrăzile A2 şi A4 şi pe tronsoane din 23 de drumuri naţionale din judeţele Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Tulcea şi Vrancea a fost întreruptă şi miercuri.

Județul Călăraşi

– DN 3A pe tronsonul Lehliu – Feteşti – Drajna

– DN 3B pe tronsonul Călăraşi – Feteşti

– DN 31 Olteniţa – Cuza Vodă

– DN 21 Insuraţei – Călăraşi şi pe tronsonul Slobozia – Drajna

– DN 4 Olteniţa – Popeşti Leordeni

– DN 41 Olteniţa – Căscioarele – Daita

Județul Giurgiu

– DN 5A, pe tronsonul Adunaţii Copăceni – Hotarele

– DN 5B, pe tronsonul Giurgiu – Ghimpaţi

Judeţul Ialomiţa

– DN2, pe tronsonul Bucureşti – Urziceni  şi Lilieci – Spătaru

– DN2 A, între Slobozia și Hârșova

Judeţul Teleorman

– DN 65A, pe tronsonul Turnu Măgurele – Roşori de Vede

– DN 65E Roşiori – Troianu şi Bogdana -Urlui

Localitatea Săruleşti, din judeţul Călăraşi a fost acoperită în totalitate de zăpadă. Localnicii au rămas izolaţi, din cauza troienelor. Au făcut tuneluri pe sub zăpadă pentru a putea ieşi din case.

Iarna a lovit și județul Ialomița. Vântul puternic a spulberat zăpada și a blocat traficul rutier. Mai multe turisme și microbuze au rămas blocate în nămeți. 33 de persoane au cerut ajutorul autorităților pentru a fi scoase din zăpada troienită. Oamenii au fost duși la adăpost. Pentru o bătrână de 83 de ani din Adâncata nu s-a mai putut face nimic însă pentru a-i salva viața. Bătrâna, cunoscută cu afecțiuni psihice, a fost găsită înghețată pe stradă

La ieșirile din Slobozia s-au format cozi de mașini pe kilometri întregi. După ore în șir de așteptare, unii șoferi și-au pierdut răbdarea și s-au luat la ceartă cu polițiștii.

În judeţul Dâmboviţa şi în cea de-a treia zi de ninsoare situaţia este la fel de „albă”. Drumarii nu şi-au făcut simţiţă prezenţa şi deşi nu au fost drumuri închise şoferii au circulat la risc pe străzile nedeszăpezite. DJ 720 Târgovişte-Moreni a fost şi miercuri acoperit în totalitate de zăpadă. Unii dintre şoferi au derapat şi au ajuns cu maşinile în şanţ.

Din cauza carosabilului impracticabil, şoferii au mers bară la bară pe Drumul Judeţean 720 care leagă Moreniul de Târgovişte, mai ceva ca în capitală.

Cel mai probabil, drumarii aşteaptă să vină primăvara, pentru ca zăpada să se topească singură.

 

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri