PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DSP S-A AUTOSESIZAT – VIDEO

DSP S-A AUTOSESIZAT – VIDEO

de admin
8 vizualizări

Amanunte noi in cazul apei contaminate de la Aninoasa! Primarul comunei dar si conducere Companiei de Apa Targoviste Dambovita stiau ca apa este contaminata din primele analize dar au ascuns totul. Directia de Sanatate Publica s-a autosesizat dupa ce trecusera deja 48 de ore in care locuitorii din comuna Aninoasa, Dambovita consumasera apa cu dejectii. Medicii de familie si cei de la Spitalul Judetean au fost cei care au dat alarma la DSP Dambovita.

Problema apei contaminate din comuna damboviteana Aninoasa capata proportii cu fiecare zi ce trece. Desi nu au recunoscut, atat primarul cat si conducerea companiei cunosteau situatia si faptul ca apa contine dejectii din buletinele de analiza pe care compania de apa trebuia sa le efectueze periodic. Fara sa le pese de sanatatea populatiei si fara sa constientizeze gravitatea problemei acestia au ascuns adevarul timp de 6 zile. Directia de Sanatate Publica s-a autosesizat dupa ce medicii de familie au dat alarma luni si a trimis de urgenta echipe in teren.

Si primele probe recoltate de Directia de Sanatate Publica Dambovita au aratat ca apa este contaminata, acestea fiind reluate si populatia avertizata de medicii de la DSP sa nu mai bea din apa furnizata de companie.

Reprezentantii DSP Dambovita au aplicat deja doua amenzi in cuantum maxim, pentru faptul ca a fost livrata catre populatie apa nepotabila si pentru nerespectarea masurilor DSP. Totodata reprezentantii institutiei au anuntat marti Prefectura Dambovita odata cu primele rezultate ale buletinelor de analiza.

 

Reporter: Cătălina Sandu

Imagine:  Eugen Bănescu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe