PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DUPĂ 1100 DE ANI – VIDEO

DUPĂ 1100 DE ANI – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Intalnire de grad inalt! Pentru prima data dupa 1100 de ani, Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe se va reuni in anul 2016. Anuntul a fost facut de Inaltpreasfintitul Nifon, arhiepiscopul Targovistei si exarh patriarhal. Marele Sinod se va reuni la Biserica Santa Irina din Istanbul, unde a avut loc cel de-al doilea Sinod Ecumenic, in anul 381.

„Sfântul şi Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe se va reuni în anul 2016 în preajma Sărbătorii Rusaliilor şi se va ţine aici la Constantinopol în celebra şi Sfânta Biserică a Sfintei Irina unde a avut loc cel de-al doilea Sinod Ecumenic”, a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal.

InaltPreasfintitul Nifon a participat la Sinaxa Intaistatatorilor Bisericii ortodoxe, la Constantinopol, ca membru al delegatiei Ortodoxiei romanesti, condusa de Patriarhul Daniel. Lucrarile s-au incheiat odata cu semnarea unui acord de catre toti Intaistatatorii de Biserici. Este un moment istoric pentru ca dupa 1100 de ani un Sinod cu o astfel de autoritate va avea loc curand. Marele Sinod al Bisericii ortodoxe se va tine in 2016, in preajma Sarbatorii Rusaliilor, la Constantinopol, in Biserica Sfintei Irina, unde a avut loc cel de-al doilea Sinod Ecumenic din anul 381.

Desigur că este acum în proces de pregătire, s-a instituit Comitetul pregătitor care se va reuni în septembrie anul acesta şi potrivit regulamentului de desfăşurare a procesului de pregătire a Sfântului şi Marelui Sinod conferinţa presinodală din primăvara anului viitor va stabili cu precizie şi ultimele teme care trebuie revizuite şi care au fost stabilite cu mulţi ani în urmă de către conferinţele presinodale pregătitoare.”, a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal.

 

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe