PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DUPA MUNCA…SI RASPLATA

DUPA MUNCA…SI RASPLATA

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Echipa de cercetare stiintifica, din cadrul Universitatii Valahia din Targoviste, care i-a uimit pe americani a fost premiata si acasa. Chiar in cadrul Institutului de Cercetare Stiintifica si Tehnologica Multidisciplinara, cei care au realizat un sistem microrobotic mobil le-au explicat celor prezenti, studenti, dar si viitori studenti, cum munca in echipa poate avea rezultate miraculoase, ce fac cunoscut numele tarii peste hotare. Dupa ce au castigat un premiu consistent la Seatlle, acasa cercetatorii au primit doar laude, insa recunoasterea muncii lor este mai presus de orice satisfactie financiara.

Ceea ce parea un vis imposibil in urma cu cateva luni a devenit realitate. Echipa de cercetare de la Facultatea de Inginerie Electrica, Electronica si Tehnologia Informatiei, din cadrul Universitatii Valahia din Targoviste, formata din doi studenti si trei cercetatori stiintifici, a castigat locul I in finala concursului mondial de microrobotica desfasurat la Seattle. Aceasta performanta este o premiera in istoria Universitatii targovistene.

Competitia ICRA 2015 a reunit universitati si centre de cercetare din intreaga lume. In finala, ce a avut loc la sfarsitul lunii mai la Seattle, au mai fost inscrise alte 8 universitati de renume din: SUA, Canada, Elvetia, Franta, Italia si India. Echipa de romani a creat un sistem microrobotic mobil, care pe viitor poate fi folosit in viitoarele aplicatii biomedicale si in domeniul microtehnologiilor, in asamblarea de structuri la scara nanometrica si micrometrica.

Echipa de cercetare, formata din Florin Dragomir, Mihaela Ivan, Alexandru Ivan, Valentin Gurgu si Gabriel Radulescu a fost premiata si felicitata de conducerea Universitatii Valahia. Cuplul, Mihaela si Alexandru Ivan au fost prezenti la eveniment prin intermediul mediului virtual, intrucat sunt plecati din tara.

La finalul evenimentului, membrii echipei de cercetare au prezentat pe scurt intregul proiect si au facut o demonstratie cu microrobotul creat. Mai mult decat atat, unul dintre liceenii prezenti in sala de conferinte s-a incumetat sa conduca microrobotul creat de echipa de cercetatori.

Toate piesele folosite in realizarea sistemului microrobotic mobil au fost concepute de catre cercetatori in laboratorul de la Targoviste, economisind astfel foarte multi bani. Primarul interimar al municipiului Targoviste le-a promis cercetatorilor ca in prima sedinta de consiliu local vor primi si premii in bani, nu doar diplome si laude.

MIHAELA CIOBANOIU

EUGEN BANESCU

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe