PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DUȘMANUL DIN FARFURIE – VIDEO

DUȘMANUL DIN FARFURIE – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Faina, zaharul si uleiul, alimentele de baza pentru noi romanii, ajung pe mesele noastre dupa un amplu proces chimic de prelucrare. Ce nu stim foarte multi dintre noi, insa, este fatul ca aceste produse rafinate, pe langa astepectul comercial si gustul bun, ajung in farfurii noastre secate de toti nutrientii. In plus, pe langa fatul ca nu ne asigura aportul de vitamine, minerales si fibrele de care avem nevoie, aceste ne pot aduce si adevarate dezechilibre la nivelul intregului organism.
Este cunoscut faptul ca painea ne face sa acumulam cateva kilograme, la fel si zaharul, care creste si riscul de diabet, iar uleiul rafinat, nu doar ca nu ne hraneste, dar are si un efect toxic asupra sanatatii. Mancarea de baza, painea nu lipseste de pe masa niciunui roman , fie el bogat sau sarac, iar la mare cautare este painea alba. Un obicei destul de nesanatos spun specialistii care sustin ca pana a se ajunge la produsul finit bobul de grau trece printr-un proces complex in urma caruia este vaduvit de toate proprietatiile.
Specialistii sustin ca bobul de grau nu este macinat cu invelisul extern tocmai pentru ca faina sa nu se strice rapid. Dar pentru a obtine un termen de valabilitate cat mai mare, procesul de rafinare nu se opreste aici, producatorii mai introduc si o serie vasta de aditivi.
Acesta sunt doar cateva motive pentru care ar trebui sa evitati faina alba si implicit painea alba. Daca nu puteti renunta insa la paine, puteti sa consumati painea facuta din faina integrala.
Zaharul, alimentul pe care germanii il numeau pe buna dreptate „moartea alba”, este un alt produs chimic procesat industrial, deci nenatural si nepotrivit consumului uman. De fapt datorita numeroaselor procesari industria zaharului si a uleiului se mai numeste si „industria grea a industriei alimentare”.
Despre intregul proces de rafinare, dar si despre felul in care putem inlocui alimentele de baza nesanatoase, aflati sambata de la ora 10.30, la emisiunea Arome-n Bucatarie.

Ilona Rotaru
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe