PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DUȘMANUL INVIZIBIL – VIDEO

DUȘMANUL INVIZIBIL – VIDEO

de admin
12 vizualizări

O bacterie periculoasa a bagat spaima in pacientii spitalelor din Romania. Tot mai multi romani care urmeaza tratamente cu antibiotice s-au trezit infectati cu o bacterie care provoaca, initial, diaree puternica. Totul poate culmina cu disfunctionaliatea organelor interne, iar, in final, cu moartea pacientului. Pare uluitor, dar o simpla atingere a clantei este suficienta pentru a fi infectat.
La sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Targoviste, de la inceputul anului si pana acum, s-au prezentat 149 de pacienti suspecti de imbolnavirea cu Clostridium difficile, un microb care provoaca initial o diaree puternica. Medicii damboviteni sunt acum in alerta.
Microbul Clostridium difficile a aparut in Romania de cativa ani, dar a avut o evolutie rapida si periculoasa. Colonizarea bacteriei se realizeaza adesea in mediul spitalicesc, dar se poate produce si in afara spitalului. Medicul atrage atentia si asupra antibioticelor care distrug o buna parte din flora intestinala.
Bacteria se poate transmite si de la un membru al familiei. Colonizarea se produce printr-un simplu gest. Duci mana la gura si nu esti spalat bine, iar microbul poate ajunge in intenstin.
In Romania, intre anii 2011 si 2013, 29 de persoane au murit din cauza acestei bacterii.

Valentin Popescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe