PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » E LOC DE MAI BINE – VIDEO

E LOC DE MAI BINE – VIDEO

de admin
13 vizualizări

Emotiile au luat sfarsit pentru absolventii de clasa a XII! La avizierele centrelor de examinare au fost afisate notele obtinute la examen, care au adus vesti bune pentru unii, iar pentru altii un nou esec. Potrivit rezultatelor inainte de contestatii promovabilitatea la nivel de tara a fost de 59,22% mai mare cu 4 procente fata de anul trecut. In judetele din Sudul Munteniei, cea mai mica promovabilitate a fost in Giurgiu. Mai multe licee au reusit performanta de a obtine promovabilitate zero si anul acesta.
Un pic mai bine, insa tot dezastruos! Asa s-ar putea descrie situatia rezultatelor de la bacalaureat de anul acesta. 40% dintre candidati au picat examenul maturitatii la nivel de tara. In sudul Munteniei, judetul Giurgiu a obtinut cea mai mica promovabilitate, de doar 38,14%, dar nici judetul Teleorman nu se poate lauda cu rezultate bune, promovabilitatea a fost de doar 44, 1%. In judetul Dambovita doar 50,63% dintre cei care au sustinut examenul au reusit sa promoveze. In judetul Arges, 62,93% dintre candidati au promovat examenul maturitatii. In Prahova in schimb peste 64% dintre candidati au promovat.
La vederea rezultatelor candidatii s-au aratat multumiti chiar si de mediile foarte mici. Si asta pentru ca recunosc faptul ca nu s-au pregatit si ca puteau sa isi dea mai mult interesul. Nici
ceea ce vor face in viitor nu le este foarte clar in minte. Acesti doi elevi de la Colegiul National Carabella au asteptat mai intai rezultatele, dar nu stiu ce facultate vor urma.
Acestui tanar nici nu i-a venit sa creada ca a reusit sa ia bacalaureatul. Este la a sasea incercare, iar la vederea rezultatelor abia si-a putut stapani emotiile si cu greu a reusit sa isi gaseasca numele pe listele cu note, insa bucuria a fost pe masura.
Judetul Dambovita se poate mandri si cu 7 candidati care au obtinut media 10 pe linie. Trei dintre ei sunt de la liceul Nicolae Titulescu din Pucioasa, iar ceilalti 4 de la liceele targovistene.
Si in celelalte judete au fost elevi care au obtinut aceasta performanta. In Arges 5 candidati au obtinut 10 pe linie.
Si in Giurgiu, Gemescu Maria de la Colegiul National Ion Maiorescu a obtinut media 10. In judetul Prahova au fost obtinute patru medii de 10.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe