PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EDUCAŢIE PENTRU SORTAREA GUNOIULUI

EDUCAŢIE PENTRU SORTAREA GUNOIULUI

de Andrei Oprescu
29 vizualizări

 

Problema colectării gunoiului pare a fi de durată până când se va stabili firma care va ridica gunoiul, în locul Supercom-ului, unde va fi depozitat şi cât de bine va putea fi educată populaţia judeţului Dâmboviţa în ceea ce priveşte sortarea gunoiului menajer. Până vor fi stabilite aceste lucruri se ştie un singur lucru: ce sancţiuni vor primi cei care nu respectă legea. De la 1 iulie 2018, cine nu sortează gunoiul va rămâne cu el la poartă.

Fosta ADI Salubritate, actual Centru de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Dâmbovița,  a decis să nu prelungească contractul cu Supercom, operatorul care colectează, în acest moment, gunoiul menajer din județul Dâmbovița. Aceasta înseamnă că serviciul va fi scos la licitație. Autoritățile speră ca noul contract pentru serviciile de colectare şi transport să fie încheiat până în luna iulie a anului viitor, atunci când expiră contractul Supercom. Problema este cu sortarea gunoiului de către operatorul serviciului.

Totodată, sortarea gunoiului începe de la cetăţeni, care trebuie să înveţe să se comporte asemenea vecinilor din Europa, care scot la uşă sau la poartă mai mulţi saci de gunoi, sortat conform standardelor europene.

Deciziile la nivel judeţean sunt luate conform unui mandat dat prin vot de cei 89 de reprezentanţi ai unităţilor administrativ teritoriale şi pentru că este nevoie de un reprezentant al judeţului Dâmboviţa pentru a purta discuţiile la Bruxelles, cu entitatea care gestionează aceste fonduri europene folosite pentru gestionarea gunoiului.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe