PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EFICIENT DAR NU SUFICIENT – VIDEO

EFICIENT DAR NU SUFICIENT – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Pentru a pune bariera taierilor ilegale de padure si eliminarea evaziunii fiscale din acest domeniu, Guvernul Romaniei a aprobat, in urma cu o luna, o hotarare prin care s-a instituit obligativitatea ca toate transporturile de lemn din padure pana la intrarea acestora in depozite sau pe portile fabricilor de mobila sa se faca sub control strict, toti transportatorii autorizati fiind inscrisi intr-un sistemul informatic. Un sistem informatic performant, cunoscut si sub numele de “Radarul Padurilor”, care, potrivit autoritatilor, a inceput sa-si arate eficienta. Exceptie de la aceasta obligatie face insa transportul lemnelor de foc, in volum de pana la trei metri cubi, scoase din padure cu atelajele hipo, lucru care spun unele voci, incurajeaza furturile mici si dese.

Prin acest program, firmelor autorizate pentru transportul de lemne le-a revenit obligativitatea de a dota mijloacele de transport cu smartphone, prin grija Ministerului Padurilor si Apelor asigurandu-se aplicatia informatica prin care telefoanele inteligente sunt racordate la serverul instalat la sediul Ministerului. Astfel, nici-o masina de transport lemne nu poate pleca din padure fara a i se confirma faptul ca solicitarea transportatorului a fost inregistrata in sistem. 

In cazul in care care datele inscrise pe aviz nu sunt corecte, aplicatia nu genereaza codul unic si serverul central emite un mesaj de avertizare pentru utilizator si o alerta catre organele de control. “Radarul Padurilor” se pare ca isi dovedeste deja eficienta, autoritatile fiind increzatori in ceea ce priveste stoparea tarilor ilegale si a evaziunii fiscale in domeniu.

Ilona Rotaru

Radu Constantinescu

http://youtu.be/Ba2ozad5ay4

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe