PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ELEGANȚA MAȘINILOR ISTORICE – VIDEO

ELEGANȚA MAȘINILOR ISTORICE – VIDEO

de admin
8 vizualizări

Frumusețe și eleganță! Așa s-ar putea descrie cea de-a patra ediție a Concursului de Eleganță pentru Vehicule Istorice de la Sinaia. Sute de turiști aflați la Castelul Peleș au putut admira o adevărată colecție de vehicule istorice. Evenimentul fiind organizat de Primăria orașului Sinaia în parteneriat cu Retromobil Club Romania, sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al României.

La cele opt categorii ale concursului au participat 42 de vehicule istorice, un sfert dintre acestea fiind prezentate în premieră publicului. Și în acest an au fost prezente automobile unicat, de o mare valoare colecționistică. Alteţa Sa Regală, Principele Nicolae, membru de onoare al R.C.R., a asistat la concurs, fiind membru al juriului. Proprietarii mașinilor de colecție spun că fac sacrificii financiare însemnate pentru bijuteriile pe patru roți, însă pasiunea este prea puternică pentru a abandona acest hobby destul de costisitor.

Competiția din acest an s-a bucurat de o participare numeroasă și a inclus o prezentare publică a celor mai vechi automobile inmatriculate in Romania, dar și acordarea trofeului ,,Premiul publicului’’ pe baza voturilor exprimate de spectatorii prezenți la eveniment.

Cunoscut împătimit al maşinilor de epocă, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost director de concurs şi în ediţia din acest an.

Concursul de Eleganță Sinaia, aflat la a patra ediție în varianta modernă, dedicata vehiculelor istorice, este cel mai important eveniment din cele peste 25 organzate anual de Retromobil Club Romania. La final maşinile de au pornit încolonate pe centrul orașului pentru parada vehiculelor istorice, iar festivitatea de premiere a avut loc la Casino Sinaia.

Mihai Eremia
Eugen Bănescu

https://www.youtube.com/watch?v=WDBUlqxSFKA

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe