PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GUVERNANȚII PROMIT, MEDICII REFUZĂ SĂ CREADĂ – VIDEO

GUVERNANȚII PROMIT, MEDICII REFUZĂ SĂ CREADĂ – VIDEO

de admin
3 vizualizări

De anul viitor, se vor acorda salarii mai mari pentru cei peste 100.000 de angajati cu venituri sub 1.500 de lei si debolcarea posturilor din sistem, de la 1 august. Sunt doar o parte din promisiunile pe care le-au facut ministerul Muncii in urma negocierilor purtate cu sindicalisti SANITAS. Ramane de vazut in ce masura vor fi rezolvate problemele sindicalistilor si daca acestia vor pune capat protestelor.
Dupa prima serie de proteste, patru zile in care sindicalistii au pichetat ministerele, cadrele medicale au obtinut si primele promisiuni din partea guvernantilor, promisiuni care nu multumeste insa pe toata lumea. Unii se plang ca dupa 30-40 de ani de munca au aceleasi salarii ca cei cu o vechime de 9-10 ani, iar o alta parte refuza sa creada ca maririle de salarii se vor face in perioada urmatoare.
La Ministerul Muncii, sindicalistii au negociat si deblocarea posturilor din sistem, primind promisiunea ca intr-o etapa ulterioara sa se deblocheze esalonat posturi acolo unde este necesar.
Chiar daca cei din conducerea tarii dau asigurari ca lucrurile din sistemul de sanatate vor intra pe un fagas normal, cadrele medicale nu mai au incredere in promisiunile autoritatilor.
In fata Ministerului Muncii au protesta si medici care lucreaza in cabinetele scolare si
studentesti, medici care se plang de faptul ca odata cu trecerea lor in subordinea autoritatilor locale, nu mai au contract colectiv de munca. Problema contractului colectiv de munca urmand sa fie discutata in perioada 2-4 iulie.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu/ Ciprian Rusa

https://www.youtube.com/watch?v=zwNc7R7jsn4

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe