Situaţie fără precedent în comuna dâmboviţeană Glodeni! Niciuna din cele cinci unităţi de învăţământ de pe raza localităţii nu are autorizaţie sanitară de funcţionare, din cauza toaletelor care sunt tot în afara instituţiei. La şcoala centrală există toalete şi în incinta instituţiei de învăţământ, dar sunt total impracticabile. În plus, această problemă alimentează conflictul dintre primar şi directorul şcolii, se vorbeşte despre o deturnare de fonduri, iar cei care au de suferit sunt elevii.
Din anul 2007, de când s-a schimbat legislaţia în ceea ce priveşte acordarea Autorizaţiei Sanitare de Funcţionare pentru instituţiile de învăţământ, în comuna Glodeni niciuna dintre unităţile şcolare nu a mai primit această autorizaţie. Principala problemă este reprezentată de grupurile sanitare aflate în afara instituţiei de învăţământ, deşi într-una dintre şcoli există toalete şi în interior, însă nu au fost niciodată date în folosinţă. Primarul dă vina în totalitate pe directorul şcolii.
La polul opus, directorul instituţiei de învăţământ dovedeşte cu acte că toaletele din interior nu pot fi folosite din cauza unor grave erori de execuţie a lucrărilor. La rândul său face acuzaţii grave la adresa primarului, evidenţiind o deturnare de fonduri.
Directorul prezintă un întreg rechizitoriu al unui dosar penal pe acest subiect. Acesta spune că grupurile sanitare din interior nu pot fi folosite din cauză că primarul a schimbat proiectul iniţial. Mai mult decât atât, susţine că muncitorii au furat din materiale, fapt ce a amplificat greşelile din execuţia lucrărilor.
În interior situaţia este şi mai gravă. Lucrările la grupurile sanitare par a fi făcute în bătaie de joc şi fiind nefolosite de 7-8 ani s-au degradat. Există toalete pentru persoane cu dizabilităţi, însă nu există rampe de acces, racordurile nu sunt făcute corect, scurgerile sunt lăsate la un nivel ridicat, iar instalaţia de apă curge şi poate inunda toata şcoala.
Problema mai gravă decât erorile de execuţie este reprezentată de conflictul deschis dintre primar şi directorul şcolii, un conflict de pe urma căruia suferă doar copiii. Părinţii se tem pentru siguranţa prichindeilor, care nu nevoiţi să meargă la toaletele din curtea şcolii.
Părinţii se tem să nu se repete incidentul de la Viişoara, când în urmă cu patru ani o fetiţă şi-a pierdut viaţa după ce a căzut în fosa septică din curtea şcolii. Rămâne de văzut câţi ani vor mai trece până când primarul şi directorul şcolii de la Glodeni vor ajunge la un acord comun şi se vor gândi mai întâi la binele copiilor.