PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ELEVII, ÎN GREVĂ JAPONEZĂ

ELEVII, ÎN GREVĂ JAPONEZĂ

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

Elevii au intrat in greva japoneza. Dupa numeroasele proteste ale dascalilor din ultimele luni fata de subfinantarea sistemului de educatie, a venit randul elevilor sa ia atitudine. Acestia au purtat pe tot parcursul orelor banderole albe in semn de nemultumire fata de situatia in care a ajuns invatamanul romanesc. Decizia a fost anuntata de Consiliul Național al Elevilor, iar principalele revendicari sunt: dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ, cresterea alocatiilor si decontarea integrala a transportului elevilor. Potrivit presedintelui CJE Dambovita, Sanziana Voicu, greva japoneza a elevilor a fost declansata si in judetele Arges, Alba, Constanta, Sibiu si  Prahova.

Greva japoneza declansata miercuri este doar un prim pas al elevilor pentru a-si arata nemultumirea. Actiunile acestora se alinieaza celor desfasurate de profesori dar si cele initiate de studenti. Principala problema ridicata de elevi este reprezentata de lipsa dotarilor din unitatile de invatamant, intrucat există numeroase cazuri  în care școlile nu au autorizație sanitară de funcționare și nu au beneficiat de fonduri pentru reabilitarea bazei materiale. În mediul rural, există încă școli cu toalete în curte și fară apă potabilă.Totodata elevii mai cer cresterea alocatiilor dar si decontarea integrala a transportului si manuale gratuite pentru clasa a XI-a si a-XII-a.

Chiar daca initial in cadrul Consiliului Elevilor a fost stabilita ziua de 13 decembrie pentru greva japoneza, elevii sunt dispusi sa continue si in zilele urmatoare daca nu vor primi un raspuns favorabil.

Reporter: Cătălina Sandu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe